Portada / Notícies
 
breus
 
 
 
 
EL FÒRUM SOCIAL CATALÀ JA TÉ PÀGINA WEB
   
 
La propera assemblea general de Fòrum Social català serà el dimecres 3 d'Octubre 19hores añ C/Rivadenyera 6, er, Barcelona

Si us interessa podeu consultar les altres comissions de treball a la pàgina web:
www.forumsocialcatala.cat
   
   
   
 
FÒRUM SOCIAL CATALÀ
 

En document adjunt us fem arribar l´acta de la assemblea general del 5 de setembre.

La propera assemblea general serà el dimecres 19 de setembre a les 19h a Justícia i Pau
(C/ Rivadeneyra 6, 3r).
   
   
   
 
 
Es crea la primera agència d'informació amb perspectiva de gènere
   
 
L' Asociación Española de Mujeres Profesionales de los Medios de Comunicación (AMECO) ha posat en marxa la primera agència amb perspectiva de gènere de l'Estat Espanyol, Amecopress. L'ADPC felicita a les companyes per la seva bona iniciativa.

Per més informació:
http://www.nodo50.org/ameco/
   
   
 
 
L'ADPC ha participat en la jornada de
Microcrèdits i Fira d'Associacions, Emprenedores i Empresàries organitzada per L'ICD i la FIDEM
   
 
La secretrària de Polítiques Familiars, Carme Porta, i la directora del Pla d'Acció i desenvolupament de les Polítiques de dones, Anna Solà, han participat en la Jornada de Microcrèdits i Fira d'Associacions, Emprenedores i Empresàries, que ha tingut lloc aquesta setmana passada, organitzada per Institut Català de les Dones conjuntament amb la FIDEM.

Més informació:
http://www.gencat.net/icdones/fidem.htm
   
 
 
La Red Feminista: el problema no és la Llei Integral
sinó el boicot que pateix
   
 
La Xarxa Feminista Estatal contra la Violència de Gènere ha fet balanç sobre la Llei Integral contra la violencia de gènere. Segons l’anàlisi realitzat el problema no és la Llei sino el boicot que la mateixa pateix i la manca d’aplicació en molts aspectes. També ha demanat als partits que no és faci un ús partidista de la llei.

Es pot accedir a la roda de premsa que van convocar:
http://www.youtube.com/watch?v=hdYF0GoA75g

Més informació: Llei Integral contra la Violència de Gènere
   
 
 
Fòrum Social Català 2008
Durant tot el mes juliol les reunions continuaran: 18 i 19 de juliol a les 19h
   
 

Justícia i Pau ha convocat a les Organitzacions No Governamentals (ONG) catalanes a una reunió per decidir si s'organitza o no el Fòrum Social Català al gener de 2008, seguint les recomanacions del comitè internacional del Fòrum Social Mundial (FSM) .

Aracadi Oliveras inicià la reunió donant les gràcies a totes les organitzacions presents i explicant que l'objectiu de Justícia i Pau no és altre que el de continuar el treball iniciat a Nairobi , sense cap mena ni de protagonisme ni de lideratge per part de Justícia i Pau , i recordant que la carta de principis del FSM només limitava la participació en el fòrum als partits polítics, als governs, i als grups armats.

Els temes a tractar eren: presentació de les persones i entitats participants, per què volem organitzar el Fòrum Social Català 2008?, què és i com es fa un Fòrum Social Local? (Carta de principis del FSM), és possible organitzar el Fòrum Social Català?, conformació del Comitè Organitzador del Fòrum Social Català? I per últim altres qüestions.

Després s'inicià un vast debat on es qüestionava l'estratègia a seguir i els actes a convocar al voltant del 26 de gener de 2008, data en la que es reuniran a Davos . El temps s'escapà i després de dos hores no s'havia arribat a cap proposta, per la qual cosa es decidí convocar una altra reunió de continuïtat el proper 11 de Juliol a la seu de Justícia i Pau a Barcelona. Amb el prec i el compromís de tothom de passar l'avís a totes les persones i ONG interessades en Fòrum Social Català.

La propera assemblea serà el 5 de desembre a les 19h a la seu de JiP.

Per presentar propostes podeu escriure a:
projectes@justiciaipau.org

   
 
 
La Fundació Internacional de Mitjans de Comunicació de Dones anuncia el premis al valor de 2007
   
 
Les guanyadores han estat Lidia Cacho, de Mèxic, Serkalem Fasil de Etiòpia, i un grup de reporteres iraquianes

Més informació:
http://ww.iwmf.org
 
   
 
Mor Vilma Espín figura històrica de la revolució cubana
   
 
Vilma Espín Guillois, una de les figures històriques de la revolució cubana, ha mort a l'Havana, als 77 anys, víctima d'una llarga malaltia, segons s'ha informat en un comunicat oficial divulgat per la televisió estatal.

Vilma Espín Guillois va estar al capdavant de la Federació de Dones Cubanes (FMC), un càrrec vitalici que ocupa des del 1960, i com a membre del Buró Polític i el Comitè Central del Partit Comunista de Cuba es va convertir en una de les dones amb més pes polític i més quota de poder de la revolució cubana.

Informa EFE l’Havana
   
 
  Assassinada la directora de Ràdio-e Sulh i una presentadora de TV
   
 
L'ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) denuncia l'assassinat de la periodista afgana Zakia Kati. Dona emblemàtica del periodisme afganés, directora de Ràdio de la Pau (Radio-e Sulh) des de la seva creació a l'any 2001, desprès de la caiguda del règim talibà. Aquesta mort se suma a la pèrdua d'una altra periodista, Sauga Amach, presentadora de TV en una cadena privada i morta per homes armats a Kabul en la seva pròpia casa. Les dos havien estat amenaçades per a que abandonaren els seus respectius treballs i el seu activisme per la pau.
   
   
   
   
   
   
 
 
Arxiu de notícies
 
. Polítiques sexuals i els límits dels secularisme, per Carolina Barber, periodista
 
. El 72% dels judicis de violència contra les dones celebrats a Catalunya el 2006 van desembocar en condemna, per Marta Aznar, periodista
 
 
. La periodista Marina Bru guardonada amb el premi especial ciutat de Sant Boi. Redacció
 
 
. Activistes Activistes afganeses denuncien l’aprovació de la Llei d’Amnistia pels criminals de guerra, per Montserrat Puig, periodista. Adpc
 
.Maria Antonieta Macchiocchi, una dona amb opinions pròpies, per Manolista Sanz, periodista. ADPC
 
. L’ADPC forma part de la Comisión Asesora de la Imagen de las Mujeres en la Publicidad y en los Medios de Comunicación per Marta Corcoy, periodista. Adpc
 
. Marcela Lagarde a Catalunya per Montserrat Puig, periodista. Adpc
 
. L’ Afganistan vist per dues activistes: Afifa Azim i Najia Haneefi, relaten la lluita de les dones per Montserrat Puig, periodista. Adpc
 
. “Pornografia i vestits de núvia”, el nou llibre de Gemma Lienas per Montserrat Puig, periodista. ADPC
 
. Margarita Rivière, guanyadora del premi “Reconeixement a la trajectòria europeista” per Esther Molas, Periodista. Adpc
 
.La igualtat entre dones i homes encara una quimera, per Carolina Barber, periodista. ADPC i Xarxa Internacional