Portada / Notícies
 
NOTÍCIES
 
 
 
Margarita Rivière, guanyadora del premi “Reconeixement a la trajectòria europeista”
 
Esther Molas i
Periodista. Adpc
 
La periodista Margarita Rivière (Barcelona, 1944) és la guanyadora de la II edició del premi periodístic "Reconeixement a la trajectòria europeista" que organitza el Patronat Català Pro Europa i l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.
 
El jurat va decidir atorgar el guardó a Margarita Rivière per la seva dedicació per contribuir a difondre la necessitat del projecte de construcció de la Unió Europea al llarg de la seva tasca professional. Els seus articles publicats a diaris com La Vanguardia, El Periódico o El País han recollit, amb rigor i amb entusiasme, tota notícia relacionada amb els afers europeus. La periodista ha declarat que “és una sorpresa i tot un honor rebre aquest premi per la meva tasca europeista als mitjans de comunicació que vaig iniciar als anys 80 amb l’adhesió d’Espanya a la Unió Europea. I és molt gratificant que el premi me’l concedeixin companys de professió”.

Rivière és membre de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i va ser directora de l’agència EFE a Catalunya. També va presidir l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.
Actualment col·labora a diversos mitjans de comunicació com els diaris El País, El Correo de Bilbao o Televisió de Catalunya.
La periodista Margarita Rivière
El guardó de “Reconeixement a la trajectòria europeista” es lliurarà el 7 de maig, a les 12 hores, a l'Aula Europa, seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Aquest guardó es va crear amb l’objectiu de rendir homenatge a la trajectòria europeista d’una persona del món periodístic que destaqui per apropar al públic la informació europea. L’any passat, en la seva primera edició, el premi va ser atorgat al periodista Jaime Arias.
 
 
 
 
 
Més notícies
 
. Candidatura de CIMAC als premis "Príncipe de Asturias", per Tona Gusi. ADPC i Xarxa Internacional
 
. La igualtat entre dones i homes encara una quimera per Carolina Barber, periodista. ADPC i Xarxa Internacional