Portada / Notícies
 
NOTÍCIES
 
 
 
L’ Afganistan vist per dues activistes:
Afifa Azim i Najia Haneefi, relaten la lluita de les dones
 
Montserrat Puig
Periodista. Adpc
La situació de les dones a l’Afganistan ha quedat amagada per altres temes del país i de fora, per això és molt interessant la pressència de dues activistes afganes, que han vingut a Espanya amb l’Ajut de l’Associació per els Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) i el Col·lectiu Milenta Muyeres (Astúries)

Tot i alguns canvis desprès de la guerra, les dones pateixen encara una situació de forta violència generalitzada a tot el país. Hi haquatre factors que sustenten aquesta vulnerabilitat de les dones i que perpetuen la violència que pateixen avui dia:

- l'ordre patriarcal tradicional,
- l'erosió dels mecanismes socials de protecció,
- l'absència de l'imperi de la llei i la inseguretat
- i,pobresa que dominen el país.
Afifa Azim, és la directora de l’associació afganesa Womens Network (AWN). AWN, és una xarxa de 65 associacions afganeses organitzades per donar suport, formació i treball a les dones afganeses. Afifa, va ser una de les 9 dones que va participar en l’
esborrany de la nova Constitució afganesa. www.afghanwomensnetwork.org

NAJIA HANEEFI, és directora de l'Associació afganesa Afghan Women Educational Centre (AWEC) AWC, és la única associació que ofereix atenció a dones a la presó. Najia , va ser la primera periodista a anunciaar per la ràdio a l’Afganistan la caiguda dels talibans, i va fundar la primera ràdio independent de dones del país. Rabiha Balki Women’s Radio Station.

 
 
 
En el proper Dinar - Fòrum que organitza l'ADPC, les activistes afganeses AFIFA AZIM , i NAJIA HANEEFI, explicaran les accions que estan fent per aconseguir eliminar totes les formes de discriminació contra la dona. I ens presentaran l’elaboració d’un informe o , convencio que les recull (CEDAW).

Dinar Fòrum 2 D’ABRIL al bar del Col·legi de Periodistes. Reservar a
Reservar a adpc@adpc.cat fins el dia 27 d’abril
 
 
 
 
   
   
 
 
Més notícies
 
. “Pornografia i vestits de núvia”, el nou llibre de Gemma Lienas per Montserrat Puig, periodista. ADPC
 
. Margarita Rivière, guanyadora del premi “Reconeixement a la trajectòria europeista” per Esther Molas, Periodista. Adpc
 
. Candidatura de CIMAC als premis "Príncipe de Asturias", per Tona Gusi, periodista. ADPC i Xarxa Internacional
 
. La igualtat entre dones i homes encara una quimera per Carolina Barber, periodista. ADPC i Xarxa Internacional