Portada / Opinió
 
opiniÓ
 
 
 
13/05/2008
   
 
Davant la decisió de la jutgessa de Toledo de desestimar les mesures cautelars contra 57 mitjans de comunicació reclamades per Telma Ortiz y Enrique Martín-Llop, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, tot i respectant-la vol assenyalar :
 
:
 
ENTREVISTA
   
 
Entrevista JOANA ORTEGA, diputada de CiU al Parlament de Catalunya
   
 
Per ADPC
 

 

 
- Com s'ha aconseguit que les dones siguin majoria en el nou Govern?

Hi ha majoria de dones en el nou govern, però hi ha menys dones en el Congres, si més no per part del PSOE. Pot sembla una contradicció. Jo crec que tot i que hem avançat molt i que la paritat ha estat útil en tant i en quant instrument per ajudar a consolidar el valor de la igualtat – valor encara no assolit-, sovint pot respondre a una política de gestos, i això es el que caldrà veure i comprovar, i aquí es on cal mirar si hi ha dones en els segons nivells de responsabilitats: secretaries d’Estat, Directores Generals, etc... és a dir dones en els llocs de màxima responsabilitat dels Ministeris, en els mitjans de comunicació, etc...
 
 
 
- Hi ha qui diu que el major nombre de carteres femenines és només un gest, per què servirà a les dones en general tenir més ministres?

Que el talent femení estigui representat en el govern de l’Estat crec que és un pas important no únicament per a les dones sinó per a tota la societat, i en aquest sentit em sembla positiu, però, sense qüestionar la vàlua de cap de les ministres, cal que els perfils siguin els mes adients possibles i en aquest cas crec que en algun nomenament ha primat més la imatge que no pas el perfil, ja sigui per la manca d’experiència, o de maduresa, i això no crec que hagi ajudat gens. Una bona gestió no vol dir ser el centre de totes les fotografies i que s’acabi banalitzant una responsabilitat. Repeteixo sense qüestionar la vàlua de cap de les ministres. La darrera legislatura van posar davant una revista de moda en una actitud frívola i enguany algunes han deixat que utilitzessin la seva imatge.

- I el nou Ministeri de la Igualtat? No foren millor mesures transversals?

Crec que aquest ministeri no te cap sentit, i es un pas enrere. Les competències són de les CCAA i a més les polítiques per a la igualtat han de ser transversals, sinó no té cap sentit. Crec que es un pas enrere que posa l’accent en els gestos. Un ministeri sense competències, sense recursos i els que té únicament són per a fer publicitat. El més clar exemple d’utilització partidista d’un valor com la igualtat, i la defensa dels drets de les dones.
   
   
 
Joana Ortega és actualment portaveu de CiUa la Comissió d'Igualtat del Parlament de Catalunya
 
   
   
   
   
   
   
 
 
Més articles
 
. Entrevista LOURDES MUÑOZ SANTAMARIA, diputada socialista al Congrés, per Elvira Altés
 
. Mai s'hauria de diagnosticar un càncer de coll d'úter, per Maria Bastardes
 
. Què diria la Maria Aurèlia si aixequés el cap?, per Elvira Altés
 
. La igualtat, ni per llei, per Elvira Altés
 
. La nena d'en Rajoy, per Elvira Altés
 
. Un equilibrei desequilibrat, per Maria Cinta Montagut
 
. Perdidos en el túnel del tiempo, per Maria Cinta Montagut
 
. Sarkozy o el 'glamour' de la testosterona, per Elvira Altés
 
. Els relats de la violència (o la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la perpetuació dels estereotips i la discriminació, per Elvira Altés
 
. Les dones, les guerres i els homes. O com el cinema afronta l'horror del món actual, Per Imma Merino
 
. Un Nobel col·lectiu, per Marta Pessarrodona
 
. Masculinidad, per Lidia Falcón
 
. Un sentit evident, per Imma Merino
 
. Les dones que llegim som perilloses, per Maria Dolors Viñas