Portada / Opinió
 
opiniÓ
 
 
 
22/04/2008
   
 
QUÈ DIRIA LA MARIA AURÈLIA SI AIXEQUÉS EL CAP?
   
 
Per Elvira Altés
   
 
Què diria si veiés que han fet ministra dels exèrcits a una dona? Ella que feliçment era una dona que no volia ser carrabiner... I és que el feminisme dels anys 70 i 80 volia canviar el món, estava a favor de la pau i en contra dels militars i les seves malèvoles joguines de fer la guerra. Canviar el món no volia dir arribar a ser com els homes, aquesta mena d'igualtat no era la que desitjàvem, ben al contrari, el que proposava el feminisme era tota una revolució: que els valors de la vida, del diàleg, de la cooperació i de l'amor fertilitzessin la cultura i fessin caure el patriarcat.

No ha estat així, ni de bon tros, les dones no hem pogut o no hem sabut inocular aquesta llavor a la societat, no hem sabut plantar la nostra diferència i fer-la fructificar. Ah! Els valors de les dones, sembla que han quedat reduïts en això de la conciliació de la vida personal i professional, com si només a nosaltres ens interessés fer més amable i humana l'experiència de viure. A canvi, ens han venut la igualtat, iguals que qui? Iguals que ells? Doncs si per arribar a ser com un d'ells hem d'assolir les mateixes cotes de competitivitat, exigència i agressivitat, aleshores, afanyem-nos, no perdem ni un moment fins aconseguir ser coronel, ministre de defensa o el que convingui, i felicitem-nos en nom de les que ho han aconseguit. Però no ens oblidem de les paradoxes, en Rodríguez Zapatero s'ha fet amb dues imatges impagables: una dona en gestació passant revista a persones entrenades per entrar en combat i una catalana cridant viva España.
 

 

   
   
 
 
Més articles
 
. La igualtat, ni per llei, per Elvira Altés
 
. La nena d'en Rajoy, per Elvira Altés
 
. Un equilibrei desequilibrat, per Maria Cinta Montagut
 
. Perdidos en el túnel del tiempo, per Maria Cinta Montagut
 
. Sarkozy o el 'glamour' de la testosterona, per Elvira Altés
 
. Els relats de la violència (o la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la perpetuació dels estereotips i la discriminació, per Elvira Altés
 
. Les dones, les guerres i els homes. O com el cinema afronta l'horror del món actual, Per Imma Merino
 
. Un Nobel col·lectiu, per Marta Pessarrodona
 
. Masculinidad, per Lidia Falcón
 
. Un sentit evident, per Imma Merino
 
. Les dones que llegim som perilloses, per Maria Dolors Viñas