Arxiu

PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA. 21è edició

El passat dijous 12 de desembre va tenir lloc una nova edició dels PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA que cada any organitza l’Associació de Dones Periodistes, enguany en el marc del seu 21è aniversari.L’acte es va realitzar a l’Auditori del CaixaForum.

Més informació:  premiades i premiats

——————————————————————————————————————————————————-

PROPERA EDICIO DELS PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA

El dijous 12 de desembre tindrà lloc una nova edició dels PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA que cada any organitza l’Associació de Dones Periodistes, enguany en el marc del seu 21è aniversari.L’acte es farà a l’Auditori del CaixaForum, a l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6 de Barcelona, a partir de les 19.00 hores.

Més informació

 

 

——————————————————————————————————————————————————

OFERTA FORMTATIVA I DIVULGATIVA 2013 – 2014

El catàleg que presentem i que us podeu descarregar en l’enllaç adjunt té tres apartats molt diferenciats: tallers i/ o xerrades impartides per representants de l’Associació; un segon grup que són empreses formades per sòcies especialitzades en comunicació i mitjans digitals i un tercer grup de continguts audiovisuals: pel·lícules, documentals i reportatges. Pel·lícules en què es comenta el llenguatge cinematogràfic i la biografia de la directora i en altres casos són les mateixes directores les que ens parlen del seu propi treball.

Catàleg

 

 

——————————————————————————————————————————————————-CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL COL·LEGI DE PERIODISTES I L’ASSOCIACIÓ DE DONES PERIODISTES.

El passat dia 7 de maig de 2013 va tenir lloc la signatura del Conveni de col·laboració entre el Col·legi de Periodistes i l’Associació de Dones Periodistes.

El conveni essencialment regula les relacions entre ambdues entitats pel que fa a la utilització d’espais i serveis així com el suport sobre qüestions de gènere que pot oferir l’Associació. “En aquest sentit la delegada de Gènere del Col·legi de Periodistes de Catalunya estudiarà i farà arribar al degà les propostes, suggerències i projectes de l’ADPC amb la’objectiu de, si la Junta del Col·legi de Periodistes ho aprova, tirar-los endavant”, s’explicita en el segon punt de l’acord.

Foto: Signatura del conveni entre el dega Josep M. Marti i la presidenta de l’ADPC Carolina Barber. A l’esquerra de la fotografia, la delegada de Genere i membre de l’ADPC Marga Sole. Darrera membres de l’ADPC.

——————————————————————————————————————————————————

 

TRACTAMENT DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ALS MITJANS

El dilluns 15 d’abril a les 18 hores al Col·legi de Periodistes va tenir lloc la presentació dels resultats de dues recerques: “Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la Violència Masclista als Mitjans de Comunicació 2012” (setena edició), elaborada per l’equip de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya integrat per Mavi Carrasco, Marta Corcoy, Montserrat Puig i Elena Riera.
I l’estudi “Creences de l’alumnat de la UdL sobre la Violència de gènere”, elaborat des del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida.
Van intervenir
Yolanda Bardina, investigadora i col•laboradora (Centre Dolors Piera)
Mavi Carrasco, investigadora i periodista (ADPC)
Marta Corcoy, investigadora i periodista (ADPC)
Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils. Ajuntament de Barcelona
Presentadora: Carolina Barber, presidenta de l’ADPC.

Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en el Mitjans de Comunicació (2012)

——————————————————————————————————————————————————

El passat dimarts 18 de desembre de 2012 va tenir lloc a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona l’acte de lliurament dels PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA 2012 que entrega l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), enguany en el marc del 20è aniversari de l’entitat.

Crònica de l’acte. Premiades i premiats

——————————————————————————————————————————————————

L’ADPC REUNEIX EN UN DEBAT SET DIRECTORES DE MITJANS D’ÀMBIT ESTATAL

El passat dilluns 29 d’octubre va tenir lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya de Barcelona un debat amb directores de mitjans de comunicació d’àmbit estatal. L’acte, enmarcat dins els actes de commemoració dels 20 anys de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, tenia com a objectiu debatre sobre els obstacles que impedeixen a les dones exercir càrrecs de responsabilitat en l’àmbit professional.

Van paticipar:

- Magdalena Trillo, directora del diari Granada Hoy
- Laura Espinar, directora del diario Lanza de Ciudad Real
- Arantxa Zugasti, directora del Diario de Notícias de Gipuzcoa
- Pilar Gassent, directora del digital Republica.com
- Ángeles Rivero, directora del diari La Nueva España de Astúries
- Anna Muñoz, directora del Diari de Terrassa
- Montserrat Domínguez, directora del digital huffintongpost.es (Intervenció on-line)

Prèviament va tenir lloc la cloenda de l’exposició organitzada pel Col·legi de Periodistes, “Núria Pompeia, sola davant la vinyeta“, amb semblances a càrrec de Pilar Aymerich i Laura Tremosa.

Més informació

——————————————————————————————————————————————————

CAMPANYA A FAVOR DELS DRETS REPRODUCTIUS

Per a les dones els drets sexuals tenen un especial significat, ja que involucren el dret a ser tractades com a persones integrals i no només com a éssers exclusivament reproductius.

Per aquest motiu, l’ADPC s’ha adherit al Manifest i la campanya “Decidir nos hace libres” impulsada per diverses organitzacions de tot l’Estat Espanyol i a Catalunya liderada per Dones en Xarxa.

Aquesta iniciativa ha sorgit a partir de l’anunci fet pel ministre Gallardón de reformar l’actual Ley orgánica 2/2010 de Salud sexual y reproductiva y de la interrupción voluntaria del embarazo.

Més informació.

 

—————————————————————————————————————————————————

I CONGRESO INTERNACIONAL DE COMUNICACIÓN Y GÉNERO.  Sevilla 2012

La recerca “Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en el Mitjans de Comunicació”, que es realitza des de l’ADPC des de fa 6 anys, es va presentar en el marc del I Congrés Internacional de Comunicació i Gènere que es va celebrar a la Facultat de Ciències de Comunicació de Sevilla el passat  5, 6  i 7 de març.

La trobada, que el dia 7 es va dedicar a la comunicació i la violència de gènere, va servir per intercanviar idees i inquietuds amb altres persones que des de diferents perspectives s’apropen a l’anàlisi de com els mitjans tracten el temes de violència masclista i les seves repercussions.

Pots consultar la ponència del Congrés titulada:
EL TRATAMIENTO DE LA VIOLENCIA MACHISTA EN LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN DE ÁMBITO CATALÁN.

 

 

———————————————————————————————————————————

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES
25/11/11.

L’ADPC va presentar el 25 de novembre  la darrera edició de la recerca Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en el Mitjans de Comunicació (2011). Amb aquesta seran sis anys consecutius (2006 – 2011) que analitzem com els mitjans de comunicació donen la informació sobre els fets relacionats amb la violència vers les dones i si l’ elaboració de les Recomanacions han tingut o no efecte.

La recerca del 2011 que es realitza amb el suport de la Regidoria de Dones i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona es va donar a conèixer durant l’acte institucional pel Dia Internacional contra la Violència vers les Dones en el qual es va lliurar el Premi 25 de Novembre que convoca l’ajuntament i que premia projectes que des del teixit associatiu de la ciutat de Barcelona es fa per combatre aquest problema.

Pots Consultar la recerca:
IMPACTE DE LES RECOMANACIONS SOBRE EL TRACTAMENT DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ