Altres

Premi Periodisme per a estudiants

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) va convocar l’any 2011  i per primera vegada el I Premi de Periodisme no Sexista per a estudiants de Ciències de la Comunicació. BASES

La finalitat del Premi era ajudar a incorporar la visió no sexista en els mitjans de comunicació. Que la perspectiva de gènere i el llenguatge inclusiu fossin presents en el periodisme i les formes de comunicació que desenvoluparien els i les professionals que estudien Ciències de la Comunicació i alhora remarcar la importància de la funció social del periodisme que exigeix que les persones tinguin accés a una informació contrastada i verídica.

El nom de les persones premiades es van donar a conèixer durant el lliurament del Premis de Comunicació no Sexista que l’ADPC atorga cada any.  Els i les guanyadores van ser:

-Raquel Piqueres, per La desconeguda dona xinesa a Catalunya, on s’explica l’experiència d’una emprenedora xinesa, Carme Chenn, i es relata com ha arribat fins aquí i les condicions laborals de la seva plantilla.

-Premi ex aequo per a Mireia Aguado i Carla Piqué amb Esperit de superació, un informe que presenta la realitat de dues dones marroquines immigrades a Catalunya, l’una amb feina, l’altra fent moltes coses i estudiant, però sense feina.