Noticies

L’ADPC PARTICIPA EN EL CONSELL NACIONAL DE DONES DE CATALUNYA

Celebrat a la Seu Vella de Lleida ha estat presidit per la Consellera Elsa Artadi

Marga Solé.- En el decurs del Consell s’ha presentat el Grup de Treball Dones i Mitjans de Comunicació en el qual s’ha integrat l’ADPC.  Aquest grup de treball  pretén treballar avaluar en quina situació es troben els mitjans públics i/o privats d’àmbit nacional català en matèria d’igualtat; visibilitzar les dones en la seva màxima diversitat trencant així amb la naturalització de les dones com a víctimes. Al mateix temps es vol mostrar una imatge equilibrada i no estereotipada de les dones en els mitjans de comunicació evitant, entre altres, l’ús del cos femení com a reclam I promocionar totes les eines i bones pràctiques existents per garantir una presència paritària de les dones en els mitjans de comunicació. Això comporta promoure l’accés de les dones en els òrgans de direcció i garantir la paritat en els equips professionals i formar adequadament en perspectiva de gènere i en la utilització d’un llenguatge inclusiu per aconseguir la millora dels enfocaments i els continguts dels mitjans.

Així mateix, entre d’altres temes també es proposa crear sinergies i aliances amb el Sindicat de Periodistes, CCOO i UGT per tal d’abordar la precarietat laboral del sector, recuperar la memòria de les periodistes pioneres, visibilitzar-les com a referents i crear vincles i relació entre les diferents entitats de periodistes i comunicadores a nivell local, estatal i internacional.

Elsa Artadi, que ha presidit el plenari del Consell ha explicat que aquest grup de treball tenia l’objectiu “d’empoderar les dones” als mitjans de comunicació. Així mateix, ha anunciat que el Govern està preparant mesures per re formular el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), a les portes de la celebració l’any vinent del seu 30è aniversari. La consellera també ha anunciat que “l’Executiu modificarà el decret que regula aquest òrgan perquè esdevingui una veritable  col·laboració publico-privada entre les entitats, les empreses, les persones que hi treballen cada dia i l’administració”.

La consellera de la Presidència ha anunciat la creació de nous grups de treball al voltant dels mitjans de comunicació “per empoderar la dona, però també perquè els mitjans de comunicació serveixin com una veritable eina transformadora del què és la cultura del patriarcat: una cultura que genera desigualtat, que s’ha avançat molt però que les dades continuen demostrant les grans diferències existents, inacceptables, entre dones i homes”.

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) és l’òrgan de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones (ICD) que integra representants de 393 entitats que treballen en programes en favor de la igualtat i la promoció de la dona.