Portada / Dones Periodistes
 
marina bru
 
Tornar al llistat de Dones Periodistes
 
 
 
Roser Bofill rebent el premi de mans de
Montserrat Puig, presidenta de l'ADPC.
   

Periodista catalana que ha dedicat tota la seva vida al món del periodisme. Va estudiar a l’escola de Periodisme del CIC en una de les primeres promocions.

En el transcurs de la seva llarga trajectòria ha ocupat càrrecs com directora i editora de diverses publicacions, com per exemple, a El Ciervo, una revista fundada a Barcelona l’any 1951 que conté articles de cultura i opinió. Des de l’any 1956, Bofill n’és la directora i durant molts anys ha ocupat aquest càrrec juntament amb el seu marit, Llorenç Gomis, escriptor i periodista català que també va esdevenir conseller de direcció, subdirector i coordinador editorial de La Vanguardia i director d’El Correo Catalán.

Durant 25 anys Roser Bofill va ser la directora de la revista Foc Nou des de la seva creació l’any 1974 i actualment n’és l’editora. Es tracta d’una publicació mensual que pertany a l’empresa editora de la revista El Ciervo. Conté articles d’opinió, d’anàlisi i informació sobre l’actualitat social i d’Església. A més, Bofill fa una col·laboració menusal amb la revista valenciana Saó.

Paral·lelament, és important destacar la figura de Bofill com a presidenta de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), una associació que va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de contribuir al procés de normalització lingüística i defensar els interessos de les revistes associacdes. A més, ha presidit l’Associació d’Amics del Montseny.

En diverses ocacions, Bofill ha estat reconeguda per la seva dedicació i la seva dilatada trajectòria en el món del periodisme: l’any 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi de la mà de l’aleshores President de la Generalitat, Pasqual Maragall, i dos anys més tard va ser guardonada amb al Premi Trajectòria 2008 per més de 50 anys de decicació constant al periodisme amb rigor i honestedat, un reconeixement atorgat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).

Destaca, a més, la seva aportació a la literatura, amb obres com: Creo, ayuda mi poca fe; El dia d’avui; Boira Baixa; D’Els Bofil de Viladrau o Quédate con nosotros.

Té 4 filles i 9 néts.