Portada / Dones Periodistes
 
irene polo i roig
 
 
 
 
Irene Polo Roig, va representar el periodisme ambiciós i innovador de l'època. Nascuda a Barcelona, quan encara no tenia ni 20 anys, ja escrivia a la premsa.

L'any 1930 col·laborava amb la revista Imatges, al
Setmanari Gràfic d'Actualitat i al setmanari madrileny Mundo Gráfico, entre d'altres. Va ser redactora de L'Opinió, l'any 1993, del setmanari La Rambla i l'any 1935 del diari de tarda, Última Hora. A més del seu ferm compromís amb la professió periodística, va ser vicesecretaria de l'Associació Professional de Periodistes.

Era una persona audaç, atrevida, moderna i progressista. Va conrear tots els gèneres periodístics: l'opinió, el reportatge social, la crònica política i va innovar el gènere de l'entrevista amb tècniques que presagiaven la immediatesa de la ràdio i la televisió.

L'any 1936 s'embarcà cap a Amèrica, en la seva condició de secretària general, directora artística de la posta en escena i cap de premsa de la companyia de Margarita Xirgu.

Es va instal·lar a Buenos Aires, on va aconseguir portar-hi la mare i les germanes, però a partir de l'any 1941 va entrar en una etapa de gran desànim i depressió que la va portar a posar fi a la seva vida el 3 d'abril de l'any 1942, en plena joventut, quan només tenia 33 anys.