Portada / Dones Periodistes
 
Ana marÍa martÍnez sagi
 
Tornar al llistat de Dones Periodistes
 
 
 
Anna María Martínez Sagi va néixer a la dreta de l'Eixample de Barcelona en el sí d'una família burgesa, fet que li va permetre conrear les seves capacitats orientades cap a l'esport, la creació artística i el treball intel·lectual.

Als 20 anys d'edat ja col·laborava a Las Noticias, a La Noche i a la revista Mujeres.

A l'any 1932 va entrar a treballar en el servei de premsa de l'Ajuntament de Barcelona, fet que li va permetre
independitzar-se de la seva família.
   
Col·laborava al setmanari La Rambla i a la revista Cronica, realitzant entrevistes a personalitats del món cultural de l'època, escrits sobre el dret a vot de les dones, el divorci, reportatges sobre les professions femenines...

Va contribuir decididament a la fundació del Club Femení i d'Esports, on practicava l'esquí i el tennis. Va guanyar el campionat d'Espanya de javelina i l'any 1931 va ser la capitana de l'equip català d'atletisme.

L'any 1936 quan va esclatar la guerra, va anar al front com a corresponsal i enviava les cròniques al rotatiu La Noche i al diari El Tiempo, de Bogotà. Formava part del Front Únic d'Esquerres de Catalunya.

Quan només tenia 22 anys va publicar el llibre de poemes Caminos. Dos anys més tard publica Inquietud. Acabada la guerra es va exiliar i l'any 1969 en què va tornar a Catalunya va publicar Laberinto de presencias.

Va passar els seus últims anys de vida entre Mallorca, Barcelona, Moià i finalment Santpedor, on va morir.