Beca d’investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya han impulsat la creació de la Beca d’investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i de la Diputació de Girona. Aquesta beca té com a objectiu promoure i difondre un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista emesos en qualsevol format audiovisual per a millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació. La beca, que començarà amb treballs de la temporada 2020-21, té una dotació de 5.000 euros i es poden presentar treballs de recerca sobre programes i productes de contingut feminista.
En la presentació de la Beca Montserrat Minobis, hi han participat Marta Corcoy, presidenta de l’ADPC; Joan Brunet, periodista en representació del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Pau Presas, vicepresident de la Diputació de Girona, i Carme Minobis, germana de Montserrat Minobis. (Fotografia)

Minobis va destacar per la seva trajectòria periodística i política, portant els valors feministes en les seves disciplines. Va formar part de la Comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va ser membre fundadora de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i en va ser presidenta durant 10 anys. També va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i directora de Catalunya Ràdio, entre d’altres. En la vessant política va militar, els anys 70 del segle XX, a Unió Democràtica de Catalunya, a Nacionalistes d’Esquerra i l’any 1995 va formar part de la candidatura d’Iniciativa per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació  Bases de la beca