Portada / Dones Periodistes
 
montserrat roig
 
Tornar al llistat de Dones Periodistes
 
 
 
Montserrat Roig va néixer al barri de l'Eixample de Barcelona. Llicenciada en Filosofia i Lletres, ben aviat va començar a escriure i a publicar llibres.

La popularitat i el reconeixement li va arribar amb la sèrie de 26 capítols,
Personatges, que es va emetre al circuit català de TVE. Després, l'any 1984, es va emetre una segona sèrie Los padres de nuestros padres, i finalment, Búscate la vida, 3 sèries dedicades a les dues generacions que la van precedir.

Entre els anys 1974 i 1977 va publicar un article setmanal al diari
Mundo Diario i l'any 1984 va iniciar la seva col·laboració a El Periódico amb una columna diària titulada Un pensament de sal, un pessic de pebre títol queva mantenir després al diari Avui i des del que va seguir publicant puntualment fins la seva mort.
 
El seu compromís polític i les seves arrels la van portar a descobrir pel gran públic als personatges que havien jugat un paper important durant la República i la Guerra Civil. Aquestes ganes de recuperar la memòria històrica de l'oblit imposat per la dictadura franquista la van dur fins els republicans empresonats als camps d'extermini nazi. D'aquest treball en va sortir Catalans als camps nazis, un bon exemple de periodisme d'investigació.