Portada / Publicacions/ Llibres
 
 
 
 
   
   
 
llibres
 
Publicacions de les sòcies
   
 

. Si te vas te mato. Mujeres que murieron por su libertad (2009)
Coordinació: Joana Gallego

és un colpidor retrat de les vides truncades de 19 dones que van ser assassinades per voler fer ús de la seva llibertat. El llibre és el producte de la investigació periodística de dos grups d'alumnes de 3r curs de la UAB coordinats per la seva professora, Joana Gallego
 
 
. Els mars del meu avi (2009)

Autora: Sara Masó i Maristany

 
"Els mars del meu avi" es fruit de la investigació de Sara Masó i Maristany, neta el capità de la Marina Mercant, Salvador Maristany i Sensat, sobre els viatges transoceànics que va fer al llarg de la seva vida marinera.
 
 
 

. La Carlota i el misteri del canari robat (2008)
Autora: Gemma Lienas

És el primer títol d'una nova col·lecció de llibres per nenes i nens de 8 a 12 anys. La Tribu està formada per la Carlota i la seva colla d'amigues i amics, un equip que es pirra per resoldre misteris i viure aventures.
 
 
. De qué hablamos cuando hablamos del hombre. Treinta años de crítica y alternativas al pensamiento androcéntrico (2008)

Autora: Amparo Moreno

 
Este libro expone una crítica al arquetipo viril como concepto de lo humano, pieza clave del pensamiento académico androcéntrico, y ofrece alternativas que se derivan de esta crítica, que actualmente coinciden con las posibilidades que ofrece Internet para elaborar un humanismo plural.
 
 
 

. La fada menta pot ajudar els infants a madurar emocionalment (2008)
Autora: Gemma Lienas

És una co·lecció de llibres per a l'eduació emocianal.
 
 
 
. Los enfermos erróneos (2008)
Autora: Sònia Hernández

 
Personas que se creen enfermas cuando en realidad no lo son, mientras que otras que sí lo están verdaderamente lo ignoran o lo niegan. Así se podrían definir todos los personajes que habitan o pasan por Los enfermos erróneos, el primer libro de relatos de Sònia Hernández y que se transforma en un recinto aparentemente concebido de manera especial para indagar sobre aspectos como la carga que supone la identidad, las posibilidades que permite el pasado y el miedo que provoca el futuro.
 
   
 
 


.
¿De quién hablan las noticias? (2008)
Autores: Amparo Moreno, Florencia Rovetto, Alfonso Buitrago

¿De quién hablan las noticias? ¿A qué mujeres y hombres consideran protagonistas de las transformaciones sociales, por tanto, otorgan un papel como ciudadanos activos?
 
   
 
. Les periodistes del temps de la República (2007)
Autora: Elvira Altés

 
Les periodistes del temps de la República vol aportar una mirada general sobre el periodisme que començaven a practicar les dones en la dècada dels anys trenta del segle XX. Mica en mica, en aquests darrers anys, s'han anat rescatant de l'oblit alguns noms de dones que van exercir la professió durant aquesta època convulsa, però no se sabia quina havia estat en quantitat i en qualitat la contribució de les periodistes als papers.
 
 

 

 
 


.
Vull ser puta (2006)
Autores: Gemma Lienas. Contra la regularització de la prostitució

El títol d'aquest llibre vol ser una provocació per tots aquells que estan a favor de legalitzar la prostitució, una invitació a la reflexió més enllà dels titulars mediàtics i una manera d'entendre el món que ens envolta..